Blog

Kako se odvija operacija uraslog nokta?

21.05.2024

Urasli nokat može predstavljati veliki problem za mnoge osobe. Ovaj vodič je tu da vam pruži sve potrebne informacije o tome kako se odvija operacija uraslog nokta.

 

Simptomi i prepoznavanje uraslog nokta

 

Urasli nokat je stanje gdje rub ili kut nokta raste u okolno tkivo prsta. Ovo može uzrokovati bol, crvenilo, oticanje i, ako se infekcija razvije, gnojenje na mjestu urasloga nokta. Ukoliko primijetite bilo koji od ovih simptoma, važno je da se obratite stručnjaku.

 

Kada je potrebna operacija?

 

Operacija uraslog nokta postaje nužna kada konzervativne metode liječenja ne uspiju. Ako su bol i upala konstantni, a problem s uraslim noktom se ponavlja, kirurška intervencija može biti najbolji izbor.

 

Proces operacije uraslog nokta

 

Operacija se obično izvodi pod lokalnom anestezijom. Anestezija omogućuje da cijeli postupak prođe bezbolno za pacijenta.

 

Prvi korak operacije je odstranjivanje dijela ili cijelog zahvaćenog nokta. Nakon toga, kirurg će pažljivo očistiti područje kako bi uklonio svu infekciju i upalu iz tkiva oko prsta.

 

Nakon što je područje očišćeno, kirurg će primijeniti posebnu otopinu ili kremu koja će spriječiti ponovni rast uraslog dijela nokta. Na kraju operacije, prst će biti zavijen sterilnim zavojem.

 

Period oporavka nakon operacije

 

Period oporavka varira od osobe do osobe, ali većina ljudi može nastaviti sa normalnim aktivnostima unutar nekoliko dana nakon operacije. Važno je slijediti sve upute liječnika tijekom ovog perioda kako bi se osiguralo ispravno zarastanje i spriječile moguće komplikacije.

 

Sve u svemu, operacija urasloga nokta efikasan je postupak koji donosi olakšanje osobama koje pate od ovog problema. Sada kada znate kako se proces odvija, nadamo se da će vam ova informacija pomoći u donošenju odluka o vašem zdravlju i dobrobiti.

 

Dogovorite pregled ili konzultacije

Kontaktirajte nas
© 2024 Ambulantna kirurgija Dr. Petričević Odricanje od odgovornosti / Disclaimer
Sadržaj na mrežnoj stranici www.petricevic-kirurgija.com.hr nije namijenjen niti se preporučuje kao zamjena za liječnički savjet, dijagnozu ili liječenje. Uvijek tražite savjet vlastitog liječnika ili drugog kvalificiranog zdravstvenog djelatnika u vezi bilo kakvih medicinskih pitanja ili uvjeta. Uporaba sadržaja uređena je uvjetima korištenja www.petricevic-kirurgija.com.hr